Advanced Technology Machine Solutions

W naszej ofercie posiadamy różne serie wycinarek laserowych fiber.  Wszystkie serie z powodzeniem mogą być wykorzystywane w przemyśle ciężkim, w zakładach produkcyjnych i wszędzie tam, gdzie wymagana jest długotrwała, bezawaryjna praca.

W celu dobrania odpowiedniej wycinarki laserowej należy zweryfikować wszystkie aspekty przyszłej obróbki:

• Jakie materiały oraz jakiej wielkości będą najczęściej obrabiane?
  • Jakiej grubości materiały będą obrabiane oraz jakiej średnicy otwory będą wycinane?
  • Czy istotne jest zwiększenie wydajności produkcji oraz automatyzacja procesu, czy też najczęściej realizowane będą jednostkowe zlecenia niskoseryjne?
  • Czy będzie realizowana obróbka 3D?
  • Czy obrabiane będą tylko arkusze blach lub tylko rury i profile, czy zarówno obróbka arkuszy blach, jak i rur i profili? Czy będą obrabiane kątowniki?

Aby ułatwić Klientowi pierwszy wybór maszyny, poniżej przedstawiamy krótki przewodnik po standardowych seriach i modelach wycinarek laserowych fiber marki ATMSolutions.

Seria Procompact
Wycinarka Fiber

Dla klientów, szukających prostego i kompaktowego rozwiązania stworzyliśmy serię PROCOMPACT. Atutem tej serii jest pełna zabudowa urządzenia przy zachowaniu niedużych gabarytów. Jest to doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy zaczynają przygodę z technologią FIBER.

Seria ta sprawdzi się przy obróbce niedużych elementów. Standardowe pola robocze w tej serii zaczynają się od rozmiaru 400 x 600 [mm].

Seria Pro
Wycinarka Fiber

Seria PRO to doskonałe rozwiązanie dla zakładów produkcyjnych, dla których liczy się praktyczne wykorzystanie maszyny i jej możliwości. Maszyna pozwala optymalizować czas, łącząc funkcjonalność z oszczędnością - nie wymaga dodatkowych przerw w produkcji związanych z przezbrajaniem, oczyszczaniem, załadunkiem i rozładunkiem obrabianych elementów. Wymienny stół upraszcza wycinanie licznych kształtów i wzorów w powtarzalnym procesie, jednocześnie pozwalając na dostęp i kontrolę do już wykonanych elementów lub właśnie przygotowywanych.

Standardowe modele posiadamy z polem roboczym 1500 x 3000 [mm] oraz 2000 x 4000 [mm].

Wycinarka Fiber

Maszyny z tej serii możemy wyposażyć w system automatycznego magazynowania blach. System automatycznego załadunku składa się z niezależnych od siebie członów. Moduł załadunku służy do podjęcia pojedynczego arkusza blachy i umieszczenia półproduktu na stole wycinarki przy użyciu specjalistycznych podciśnieniowych przyssawek. System rozładunku zapewnia automatyzację procesu przeniesienia produktu po obróbce ze stołu roboczego do magazynu.

Do rur i profili
Wycinarka Fiber

Dla klientów, którzy specjalizują się w obróbce profili, proponujemy urządzenia dedykowane do obróbki rotacyjnej - zastosowane rozwiązania oraz podzespoły w tej serii maszyn gwarantują szybki oraz efektywny proces cięcia.

Standardowe modele posiadamy dla profili o długości do 6m oraz do 12m.

Wycinarka Fiber

W tej serii posiadamy także maszyny wyposażone w innowacyjny system automatycznego załadunku materiału. Urządzenie pozwala na maksymalizację wydajności pracy oraz znaczące skrócenie czasu procesu cięcia w wycinarkach laserowych. Działa w sposób automatyczny, niwelując wysiłek człowieka przy załadunku elementów.

Seria Combo
Wycinarka Fiber

Seria COMBO to dwufunkcyjna maszyna wyposażona dodatkowo w obrotnicę pozwalającą na cięcie rur i profili, zwiększając przy tym zakres zastosowań urządzenia. Wycinarki z tej serii posiadają także dodatkowy stół, pozwalający na zautomatyzowanie procesu obróbkowego.

W standardowej konfiguracji istnieje możliwość obróbki profili kwadratowych i prostokątnych oraz rur okrągłych i owalnych. Mamy możliwość wykonania konfiguracji pod obróbkę kątowników - w zależności od indywidualnych potrzeb Klienta.

Seria Expert oraz Expert Plus
Wycinarka Fiber

Seria EXPERT to maszyny wyposażone w stół roboczy wysuwany automatycznie do strefy rozładunku zlokalizowanej poza obudową maszyny, pozwalający na zautomatyzowanie procesu obróbkowego. Maszyny wyposażone są w przemysłowe sterowanie oraz serwonapędy Mitsubishi Electric.

SERIA EXPERT PLUS jest przeznaczona dla Klientów, dla których szczególnie liczy się praktyczne wykorzystanie maszyny i jej możliwości. Maszyny w tej serii wyposażone są w przemysłowe sterowanie Mitsubishi Electric oraz magnetyczne napędy liniowe, dzięki czemu możliwe jest osiąganie znacznie większych maksymalnych prędkości przejazdów. Dodatkowo maszyny w standardowej konfiguracji posiadają głowice tnące marki Precitec. Głowice tnące tego producenta stanowią najlepszy wybór dla profesjonalistów poszukujących doskonałej jakości cięcia i niezawodności. Dzięki zaawansowanym technologiom, wbudowanym czujnikom i innowacyjnemu designowi, zapewniają optymalne warunki tnące, trwałość materiałów eksploatacyjnych oraz doskonała jakość powierzchni ciętej. Standardowym wyposażeniem jest także system filtrowentylacji wysokiej jakości, który skutecznie usuwa pyły i zanieczyszczenia powietrza powstałe podczas obróbki wiązką laserową fiber. Jego zastosowanie korzystnie wpływa na środowisko, a także zwiększa bezpieczeństwo oraz zapewnia komfort pracy, poprzez usuwanie z powietrza zbędnych oraz nieprzyjemnych spalin.

Standardowe modele posiadamy z polem roboczym 1000 x 2000 [mm], 1500 x 3000 [mm] oraz 2000 x 4000 [mm].

Wycinarki laserowe fiber produkowane przez ATMSolutions dostosowywane są każdorazowo do indywidualnych zastosowań klienta. Technolodzy i zespół specjalistów dobierze odpowiedni wymiar pola roboczego, moc źródła laserowego, rodzaj systemów odciągowych i kompatybilne wyposażenie opcjonalne do automatyzacji procesów.

Zapraszamy do kontaktu.